Reflexológia

Mi is pontosan a reflexológia, és miben segít?


A reflexológia olyan természetgyógyászati módszer, ahol ujjnyomásos masszázs technikával, az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése történik, a reflexterületeken, időfaktor figyelembevételével, fájdalomküszöb alatt. 

A talp területei összeköttetésben állnak az egyes belső szervekkel. Térképhez hasonlóan megrajzolhatók azok a pontok, amelyek finom ingerlése beindítja a gyógyító folyamatokat. A reflexológia, mint a természetgyógyászati módszerek egyike, a szervezet öngyógyító, önszabályozó képességét támogatja.

A holisztikus reflexológia megtanítja az embert saját egészségünk más módon történő megközelítésére. A reflexológia segítségével javítható a szervezet általános állapota, növelni lehet annak energiaszintjét, és egyes betegségek tüneteit is hatékonyan lehet csökkenteni.

A reflexológiának igen nagy szerepe van a megelőzésben, szervezet öngyógyító folyamatainak segítésében. Általános fájdalom csillapító hatással bír, de segít az ödémák csökkentésében, valamint a hormonális problémákon, ugyanakkor kiválóan alkalmazható ízületi fájdalom csillapításra és gyulladás csökkentésre egyaránt. 

Hogyan is zajlik? 

A kezelés általában 50 perc. De több fázisból áll. 

- első alkalommal (másfél óra a kezelés) ha van orvosi diagnózis azt kérem hozza magával

- kikérdezés után, jöhet a részletes állapotfelmérés (itt átnézem a reflexterületeket, átmaszírozom az összes szervrendszert, megnézem, hogy hol lehetnek lerakódások, göbök, hol érzékeny a láb stb

- ezután összeállítom a kezelési tervet. (hány alkalomra lesz kb. szükség, étrend, mozgás javaslat. Ötletek, amikkel otthon tudja a saját gyógyulását segíteni. Tornák, illóolajak, ujjtartások, mantrák, stb.)

 A talp masszírozása tehát számtalan panaszra nyújthat megkönnyebbülést. A rendszeres masszázs segít megőrizni egészséget, frissíti szervezetet, serkenti az anyagcserét, továbbá kiegészítve az orvosi terápiát elősegíti a gyógyulást.


© 2020 ENERGETIZÁL-LAK 2013 Pomáz, Budakalászi út 14.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!